Založ si blog

Tajne služby plné zmätkov

Po tom ako naše tajne služby nedokázali predikovať vývoj na Ukrajine,  J&T odkúpilo spolu so slovenskou vládou SPP. Tento bude o pár rokov bezcenný a J&T a vláda bude mat veľké straty z obchodu, a bude prepúšťať ľudí.

Nedávno sa ale slovenské tajne služby predviedli opäť.

16 novembra neoprávnene varovali nemeckú tajnú službu pred možným bombovým útokom slovenského občana. Samozrejme, že sa jednalo len o paranoju, po tom ako chceli byť aktívny, ale zahraničné tajne služby sa do nej zamotali ešte viac. Ani najmodernejšie odpočúvanie androidmy na požiadanie cez internet na nepretržitý odposluch nepostačuje. Dôkazom je najnovší teroristicky čin v USA, kde sa jednalo o mladú rodinu, a teda presne ten typ, ktorý  je považovaný za bezpečný a preto ho nikto ani nesledoval. Ako z toho von? Treba rozšíriť pôsobnosť tajných služieb, rozšíriť možnosť vypočúvať ľudí bez udania dôvodu(nie zatýkať). Je v zaujme každého občana, aby vláda vedela všetko a dokázala ochrániť jedinca. Zároveň, sa nebudú diať omyli, ako ten keď Nemecko zrušilo zápas pre súbeh náhodných udalostí, alebo Belgicko hralo bez divákov a tajne služby neboli schopne overiť hrozbu. Táto neschopnosť následne zasiahne veľké množstvo ľudí, ktorí sa nedostanú na miesto určenia, kôli nefunkčnému metru a podobne.  Niekedy sa tieto veci robia naschvál pre podporu verejnej  mienky, ale to je zas ina pesnička.  Ďalej sa treba usadiť napevno buď, pod americké krídla alebo pod tie ruské. Takto, keď sedíme na dvoch stoličkách, nie sme dôverihodny ani pre jednu stranu a každý nás len ošuška keď je to len možne.  Ešte kľúčové slová, bomba, samopal, AK47.

Atomova (ne)budúcnosť Európy

04.01.2016

Na Silvestra som sa dočítal, že Anglicko uzavrelo na Silvestra ďalší atómový blok. Jedna sa o 490MW vo Wylfa. A tak som si urobil malú štatistiku. Za posledných 15 rokov sa v Európe uzavrelo približné 42 atomych blokov s kapacitou kolo 20 000MW. Za túto dobu sa spustili 3 bloky, a to 2 v Temeline a jeden v Cernavoda v Rumunsku spolu s kapacitou 2600MW. Nastolený trend bude [...]

Hovoria niekedy média pravdu?

25.12.2015

Pravda je, že to celé funguje katastrofalne. Keď bola hospodárska kríza, všade články o zlých nezodpovedných bankároch a teda ešte zvyšovali nedôveru v banky. Keď bolo ropa na 150dolarov, vela diskusíí o peak oil. Keď bolo zlato na cenovom vrchole, tak články o tom že Nemecko neni schopne prepraviť zlato z Ameriky, dnes keď je dosť lacne, videa ponúkané sa sami na [...]

Zlaté zlato

11.12.2015

Po tom ako zlato kleslo o 35 percent za posledné dva roky, sa momentálne tento mesiac formuje dobrá príležitosť na nákup zlata. Dôvodov prečo klesá cena je viacero. Na zlate bola maličká bublina, Fed ide zvyšovať úroky, klesá cena ropy, ktorá je dôležitý cenový vstup pri ťažbe a buduje sa bublina na akciách. Odhadujem, že akcie budú budúci rok prudko rásť a budú [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 19629x
Priemerná čítanosť článkov: 2454x

Autor blogu

Kategórie